Kako lahko povečam prodajo z uporabo družbenih medijev

 • Ali ste že razmišljali o družbenih medijih kot sredstvu za dvig vaše prodaje? Sodobna tehnologija podjetjem omogoča enostavne in učinkovite metode za pridobivanje strank s pomočjo spletnega trženja. Na voljo imate številne različne pristope. Katerega boste izbrali, je odvisno od izdelka ali storitve in ciljnih kupcev.

   

  Spletna stran

   

   

  Pri izdelavi spletne strategije trženja morate najprej ustvariti spletno stran podjetja vključno z opisom izdelkov in možnostjo njihovega nakupa. Med številnimi podjetji za izdelavo spletne strani, smo seveda tudi mi.

   

   

  Za povečanje prodaje potrebujete spletno stran, ki bo dovolj zanimiva, da bo obiskovalce zadržala, v njih vzbudila interes za izdelke in željo po nakupu.

   

  Naj vaša stran vsebuje informacije, ki so povezane z vašimi izdelki. Na primer, redno dodajajte zanimive in relevantne novice. Če prodajate dodatke za motorna kolesa, lahko tako na vašo stran vključite članke in fotografije starodobnih in modernih motornih koles ter informacije o dogodkih povezanih z dvokolesniki.

   

   

  Družbeno mreženje

   

  Strani za družbeno mreženje, kot sta Twitter in Facebook, predstavljajo izvrsten način za povečanje prepoznavnosti vaše strani v lokalnem okolju in po celotnem svetu. Če boste v vaše tweete obenem z ostalimi pomembnimi in zanimivimi informacijami redno vključili tudi povezavo do vaše strani, boste morebiti k obisku pritegnili nove stranke. Ostale strani za družbeno mreženje, kot sta Stumbleupon in Digg, so prav tako uporabne za promocijo vašega podjetja in dvig prodaje.

   

  Spletni video posnetki

   

  Objavite video posnetke (lahko tudi preko namenskih strani kot je YouTube), ki prikazujejo uporabo vaših izdelkov in poudarjajo njihove prednosti. Video posnetki so privlačni za vizualno usmerjene kupce, ki jih branje o izdelkih hitro začne dolgočasiti.

   

  YouTube

   

  Ste pomislili, da bi svoje video posnetke objavili tudi na YouTube? YouTube je zelo popularna stran in predstavitev vaših izdelkov s povezavo na vašo spletno stran lahko predstavlja učinkovito metodo za povečanje prodaje.

   

  Izmenjava povezav

   

   

  Promoviranje ostalih podjetij iz panoge, ki obenem promovirajo vašo firmo, je stroškovno učinkovit način za povečanje števila obiskovalcev na vaši strani, kar pomeni tudi več kupcev.

   

  Pri uporabi družbenih medijev za dvig prodaje, skušajte morebitne kupce pritegniti z objavo zanimivih informacij o izdelkih in njihovih lastnostih. Prav nikjer ni zapisano, da morate na strani imeti le informacije o izdelku in možnostih za nakup. Če boste stran naredili zanimivo, boste kupcem dali še en razlog za njen obisk in tako morebiti povečali prodajo.

   

  Hkrati pa uporaba video posnetkov s prikazom uporabe kot del vaše trženjske strategije kupcem pomaga, da se odločijo za vaš izdelek – in ne za vašega konkurenta. Vključitev v spletno mreženje z razširjanjem informacij o vašem podjetju lahko bistveno poveča prodajo.